Pečící kameny

Pečící kameny

Návrat k přírodním prvkům prostupuje celý náš život a stále více se projevuje také při vaření. Touha jíst zdravě a zároveň chutně nás vede k hledání moderních metod vaření. Proto je velmi oblíbené grilování. Vůně barbecue se line od jara do podzimu téměř z každé zahrady. Minimum tuku se při grilování používá při přípravě masa, nebo zeleniny na grilovacích pečících kamenech, nebo deskách.

Širokou nabídku pečících kamenů a desek najdete například v internetovém obchodu Kamenictví Dvořák z Telče. Můžete si zvolit jeden výrobek z mnoha standardně nabízených pečících kamenů a pečících desek, nebo si kámen či desku nechat vyrobit na míru přesně podle svých potřeb. V druhém případě to bude jen trvat o několik dní déle.

Grilovací kameny se vyrábí kulaté nebo hranaté (obdélníkové, čtvercové), hladké nebo s drážkou. Další variantou jsou grilovací kameny s prohloubenou plochou na grilování, a to opět ve variantách obdélník, čtverec nebo kruh. Kombinované pečící kameny jsou vyrobeny z jednoho kusu kamene, ale grilovací plocha kamene je vždy rozdělena na dvě části. Každá z nich má jiný typ povrchu podle výběru zákazníka. Ke grilovacím pečícím kamenům je možné koupit i tvarově odpovídají rámeček nebo stojánek.

Grilovací pečící kameny se vyrábějí také v dělené variantě ze dvou různých kusů kamene. Mohou být buď oba tmavé, oba světlé nebo může jít o kombinaci světlého a tmavého kamene. Vždy se jedná o kameny v síle 3 cm, ale ve více rozměrech. Pokaždé má ale finální výrobek obdélníkový tvar a kameny mohou, ale nemusí být stejně velké. Dělené grilovací kameny se vždy dodávají s rámečkem.

Tmavé pečící kameny se vyrábějí ze žuly Impala, Brazilská Impala, Black Regal nebo Kobra, světlé ze žuly Mountain Pink, Tarn, Royal Bronze, Tallila Grey nebo Cinza Antas. Více informací k nabídce pečicích kamenů najdete v e-shopu.

susenky

 

Magazinx.cz